Lisää demokratiaa ja turvallisuutta – ei fasisteja mihinkään!

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat peräänkuuluttavat antifasismin, eli fasismin vastaisuuden, tärkeydestä demokraattisissa yhteiskunnissa. Fasistiselle politiikalle ei tule antaa lainkaan hengitystilaa yhteiskunnassamme.

“Tänä itsenäisyyspäivänä uusnatsit eivät marssi kaduillamme. Fasismin vastaiset mielenosoitukset ovat viime vuosina vieneet onnistuneesti tilaa natsien propagandalta kasvukeskuksissa ympäri Suomen. Uusnatsien marssin peruuntuminen on positiivinen askel kohti totalitarismista vapaata yhteiskuntaa, jossa ihmisvihan liikkeissä ei ole mitään normaalia.” toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh.

Suojelupoliisin mukaan äärioikeistolainen terrorismi on uhka kansalliselle turvallisuudelle. Kaduilla olevasta hiljaisuudesta huolimatta ryhmittymät häiritsevät ja uhkailevat ihmisiä sosiaalisessa mediassa. Maalittamisella tarkoitetaan systemaattista toimintaa, jossa yksilöstä tai hänen läheisistään kaivetaan esille henkilökohtaisia tietoja ja pyritään niitä hyödyntämällä pelottelemaan kohde hiljaiseksi. Yhteiskunnallisesti vaikuttaviin ihmisiin kohdistuvassa häirinnässä on kyse lainsäädännöllä turvattujen poliittisten toimintaoikeuksien kaventamisesta.

Netissä tapahtuvasta maalittamisesta on nopeasti kasvanut merkittävä ilmiö, joka on syytä ottaa vakavasti. Marinin hallitus on sitoutunut edistämään toimenpiteitä, joilla puututaan järjestelmälliseen häirintään entistä vahvemmin. Esimerkiksi maalittamisen kriminalisointi on saanut laajaa tukea poliisilta sekä lainsäädännöllisiltä asiantuntijoilta. Positiivinen edistysaskel ekstremistisen äärioikeiston torjumisessa on ollut myös korkeimman oikeuden päätös, jolla fasistinen organisaatio lakkautettiin laittomana.

“Poliittisen väkivallan aikana tarvitsemme tekoja ihmisvihaa vastaan. Ihmisviha on itsevalittua toimintaa – syrjinnän ja totalitarismin vastustaminen puolestaan ihmisarvon turvaamista. Fasismin vastustaminen on kansalaisvelvollisuus“, tiivistää Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström.

Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat toivovat, että nuorten yhteiskunnallinen toiminta Suomessa on turvattua myös tulevaisuudessa. Äärioikeiston harjoittama häirintä ei ole oikeusvaltiossa hyväksyttävää. Ihmisviha ei kuulu minnekkään.

Sanotaan siis yhdessä, tänään sekä huomenna:

Inga fascister/ rasister/ sexister på våra gator. Ei natseja minnekään!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *