Vasemmisto-opiskelijat ja Vasemmistonuoret tuomitsevat Oulun polttopulloiskun

Kannanotto 28.10.

Vasemmisto-opiskelijat ja Vasemmistonuoret antavat täyden tukensa OYY:n yhdenvertaisuusvaatimukselle ja vaativat viranomaisia selvittämään ylioppilaskunnan julkilausumassa esitetyt asiat. “Seksuaalivähemmistöihin kohdistuvat iskut on otettava vakavasti ja niihin on puututtava välittömästi,” toteaa Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Katri Immonen.

Suojelupoliisi on sanonut jo 17.9. odottavansa lisää iskuja kotioville ilmestyneiden rasististen, homofobisten ja vasemmistovastaisten seinämaalausten jälkeen, mutta mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut tekojen ehkäisemiseksi.

“Ei liene sattumaa, että tällaiset iskut tapahtuvat sen jälkeen kun konservatiivipoliitikot ovat näyttävästi vastustaneet yhdenvertaisuutta ja esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittoa,” Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso huomauttaa.

Väkivaltaiset viharyhmät on saatettava teoistaan vastuuseen välittömästi, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa suurempaa vahinkoa hyökkäyksillään. “Suomeen ei saa antaa päästä syntymään vihamielisyyden ilmapiiriä. Kaikkien on voitava elää vapaasti elämäänsä henkilökohtaisista ominaisuuksistaan riippumatta,” toteaa Immonen.

Katri Immonen
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

Dan Koivulaakso
Vasemmistonuorten puheenjohtaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *