Kannanotto: Riemuitsemme neuvottelujen lopettamisesta!

Vasemmisto-opiskelijat riemuitsee neuvottelemattomuuden etenemisestä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen valinnassa. Neuvottelemattomuus on Vasemmisto-opiskelijoiden pitkäaikainen tavoite, jonka toteutuminen on nyt todella lähellä. Sitä kannattaa niin enemmistö ylioppilaskuntien johdosta kuin suurin osa poliittisista opiskelijajärjestöistäkin.

“Olemme jo pitkään kannattaneet SYL:n hallituksen neuvottelemisen lopettamista. Neuvottelut eivät tuota lisäarvoa hallitusvalintaan, vaan pahimmillaan johtavat tilanteisiin, joissa hallituskokoonpano ei edusta parhaalla mahdollisella tavalla liittokokouksen enemmistön kantaa”, avaa puheenjohtaja Lauri Linna.

“Vaikka neuvottelukulttuuri on kehittynyt viime vuosina, on se edelleen vähentänyt päätöksenteon demokraattisuutta, yhdenvertaisuutta ja avoimuutta. Neuvottelujen lopettaminen on suuri edistysaskel, jota tullaan vielä muistamaan pitkään ylpeydellä. Pian neuvottelujen aika alkaa näyttää oudolta historian vaiheelta SYL:n hallitusten valitsemisessa”, Linna jatkaa. 

Neuvottelujen poistuttua jokainen liittokokousedustaja voi äänestää vapaasti haluamiaan ehdokkaita SYL:n hallitukseen. Näin hallitus vastaa parhaiten liittokokouksen osallistujien tahtotilaa. 

“Me olemme välillä kieltäytyneet neuvotteluista, vaikka neuvottelukulttuuri on ollut voimissaan. Näemme vapaan äänestämisen tärkeänä periaatteena ja luotamme liittokokousedustajien kykyyn valita itse parhaaksi näkemänsä jäsenet hallitukseen. Olemme välillä pidättäytyneet neuvottelemisesta jopa tilanteissa, joissa olemme olleet ainoa taho, joka ei ole osallistunut neuvotteluihin ja se on heikentänyt vasemmistolaisten ehdokkaiden mahdollisuuksia päästä SYL:n hallitukseen”, varapuheenjohtaja Joel Lindqvist avaa historiaa.

Neuvotteluista luopuminen on ollut Vasemmisto-opiskelijoiden pitkäaikainen tavoite. Viimeksi otimme kantaa aiheeseen keväällä, jolloin esitimme neuvotteluista luopumista.

Lisätietoja:

Lauri Linna
puheenjohtaja
Vasemmisto-opiskelijat
puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi
puh. 0400 403 506

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *