Puheenjohtaja Lauri Linna: En hae jatkokautta Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajana

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaminen on ollut upeaa, antoisaa ja hauskaa! Nyt on kuitenkin aika mennä eteenpäin ja jättää järjestön johtaminen seuraavien käsiin vuoden alusta. En siis hae jatkokautta Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajana. Jo hakiessani tehtävään olin päättänyt, että toimisin puheenjohtajana vain yhden kauden.

Vasemmisto-opiskelijoiden yleiskokous pidetään 19.-20.10. Helsingissä ja tuolloin järjestölle valitaan myös uusi puheenjohtaja. Toivon kaikkien vasemmistolaisten opiskelijoiden tulevan paikalle linjaamaan liikkeen tulevaisuudesta!

Kulunut vuosi ollut Vasemmisto-opiskelijoille menestyksekäs. 

Olemme tehneet järjestössä ja sen hallituksessa tämän vuoden aikana ahkerasti töitä. Tämä on näkynyt niin jäsenmäärän nousuna, entistä aktiivisempana yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumisena kuin järjestön päämäärätietoisena uudistamisena. Yleiskokouksessa tullaan hyväksymään yhdistykselle uusi strategia, joka viitoittaa tietämme entistä vaikutusvaltaisimmaksi järjestöksi. 

Vaikuttamiselle on myös ennennäkemättömän hyvät olosuhteet. Vasemmistoliiton nouseminen opetusministeriön johtoon on huikea mahdollisuus saada aikaiseksi edistyksellistä politiikkaa, joka purkaa luokkaeroja ja lisää yhdenvertaisuutta. Vasemmisto-opiskelijoille hallituskausi näkyy vastuuna vasemmistolaisen koulutus- ja sivistyspolitiikan kirittäjänä. Vasemmistolainen liike on yhdenvertaisuuden, koulutuksen ja sivistyksen suoraselkäisin puolustaja, mutta nyt visioista on tehtävä todellisuutta.

Vasemmistolainen opiskelijaliike voi hyvin.

Vuosi vasemmistolaisen opiskelijaliikkeen kärjessä on näyttänyt osaltaan, että liikkeen paras aika on nyt – ja tulevaisuudessa. Ylioppilaskunnissa vaalituloksemme ovat paikoin parempia kuin kymmeniin vuosiin ja innostus vasemmistolaisesta opiskelijatoiminnasta nousussa. 

Olen ylpeä siitä työstä, jota hallitukseni on vuoden aikana tehnyt ja tulee vielä vuoden lopulla tekemään! Tämä porukka pystyy mihin tahansa. On ollut ilo ja kunnia päästä tekemään heidän kanssaan töitä kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Vasemmistolainen opiskelijaliike voi paremmin kuin aikoihin eikä voittokulkuun näy loppua!

Ps. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi on tehtävä kaikkemme. 

Lauri Linna
puheenjohtaja
Vasemmisto-opiskelijat
puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi
puh. 0400 403 506

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *