Vasemmisto-opiskelijat: Iloitsemme feministisestä opiskelijaliikkeestä!

Vasemmisto-opiskelijat iloitsee siitä kuinka feminismi on yhä vahvemmin opiskelijaliikettä yhdistävä tekijä, mutta toivoo että tämä näkyy paperien lisäksi toiminnassa ja harjoitetussa politiikassa.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) julistautui feministiseksi vuosi sitten liittokokouksessaan. Tänä syksynä Suomen lukiolaisten liitto (SLL) ja Suomen nuorisovaltuustojen liitto (Nuva ry) ovat toimineet samoin. Viimeisimpänä Kokoomusopiskelijat päätti tänään liittokokouksessaan äänin 20-19 olevansa feministinen järjestö. Punavihreät opiskelijajärjestöt kuten Vasemmisto-opiskelijat ovat olleet feministisiä jo pitkään.

“Feminismi ei ole opiskelijoille kirosana, vaan termi, johon halutaan samaistua. Tämä on loistava uutinen, joka valaa uskoa siihen, että vähemmistöjen asia otetaan tulevaisuudessa entistä paremmin huomioon”, iloitseee Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pekka Rantala.

“Feministiksi ei kuitenkaan ruveta pelkillä tavoiteohjelma kirjauksilla tai julistuksilla. Kyse on siitä millaista toimintaa ja politiikkaa järjestö harjoittaa”, muistuttaa Vasemmisto-opiskelijoiden hallituksen jäsen Ilona Taubert. “Feminismi edellyttää omien etuoikeuksien tunnistamista ja yhdenvertaisuuden lisäämistä. Toivommekin, että ymmärrys tästä välittyy opiskelijaliikkeen toiminnassa entistä vahvemmin.”

Lisätietoja:

Pekka Rantala
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 044 252 0351
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *