Vasemmisto-opiskelijat: Ilmaiset oppimateriaalit toiselle asteelle!

Yleinen harhaluulo on, että kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet opiskeluun. Tällä hetkellä kaikilla ei kuitenkaan ole varaa toisen asteen opintoihin. Emme voi antaa tasa-arvoisen toisen asteen koulutuksen odottaa!

Vasemmisto-opiskelijat kannattaa lämpimästi viime kuussa käynnistettyä kansalaisaloitetta maksuttomasta toisen asteen koulutuksesta kaikille. Aloite tähtää lukio- ja ammatillisten opintojen aitoon maksuttomuuteen ja yhdenvertaisiin opiskelumahdollisuuksiin.

“Vasemmisto-opiskelijat on ajanut jo pitkään, että oppimateriaalien tulisi olla maksuttomia sekä ladattavissa avoimesti verkosta. On tarpeen kiinnittää huomiota myös työvälinehankintoihin sekä tietoteknisten välineiden kustannuksiin”, huomauttaa jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Pekka Rantala. Järjestö yhtyy myös aloitteessa ilmaistuun huoleen vuonna 2018 julkaistavan nuorisobarometrin ennakkotietojen tuloksista. Barometrin mukaan jopa neljännes toisen asteen tutkinnon keskeyttäneistä kertoo, että rahan puute on vaikuttanut päätökseen.

“Tulokset ovat erittäin hälyttäviä. Suomalainen koulutusjärjestelmä on perustunut ajatukselle, että kaikki pystyvät opiskelemaan tasavertaisesti. Toisen asteen opiskelun ei tulisi olla kiinni lompakon paksuudesta – tällä hetkellä tutkintoon voi kulua jopa tuhansia euroja”, toteaa varapuheenjohtaja Mari Ikonen.

Aloitteen voi allekirjoittaa 18.3.2018 asti osoitteessa: www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2607

Vasemmisto-opiskelijat on yleiskokouksessaan 7.-8.10.2017 valinneet ensi vuoden puheenjohtajakseen jatkokaudelle Pekka Rantalan (Turun yliopisto), varapuheenjohtajiksi Ida Akkilan (Metropolian ammattikorkeakoulu) ja Mari Ikosen (Karelia-ammattikorkeakoulu) sekä hallitukseen Titta Hiltusen (Helsingin yliopisto), Tahvo Kekkosen (Itä-Suomen yliopisto), Milla Knuutin (Helsingin aikuislukio), Joel Lindqvistin (Helsingin yliopisto), Lauri Linnan (Helsingin yliopisto), Jasu Setälän (Metropolian ammattikorkeakoulu) sekä Ira Vainikaisen (Jyväskylän yliopisto).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *