Vastine Perussuomalaisten nuorten anti-feministiseen vaihtoehtoon!

Perussuomalaiset nuoret julkisti 8.2.2017 kampanjansa yhdeksäsluokkalaisille jaettavaa Chimamanda Ngozi Adichien teosta Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä sekä yleisesti feminismiä vastaan. Vasemmisto-opiskelijat korostaa, miksi kirjan jakaminen kaikille nuorille on tärkeää ja missä Perussuomalaisten nuorten pyrkimys menee vikaan.

Feminismi on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden liike, joka pyrkii tarkastelemaan ja purkamaan yhteiskunnallisia ja kulttuurisia rakenteita ja tapoja, jotka asettavat ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan. Feminismi ei teoriana tai kansanliikkeenä pyri määrittelemään tai rajoittamaan ketään, vaan se rohkaisee jokaista määrittelemään itse itsensä ja suhtautumaan muihin ennakkoluulottomasti.

“Feministisessä analyysissä käsitellään syrjivien rakenteiden lisäksi myös etuoikeuksia ja puhutaan muun muassa miesetuoikeudesta ja valkoihoisen etuoikeudesta. Näitä aiheita käsittelemällä feminismin kautta, voi oppia havaitsemaan itseään koskevia rakenteellisia ja kulttuurisia etuoikeuksia. Toden totta, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus voi etuoikeutetulle tuntua sorrolta, mutta nämä tunteet eivät saa tulla yhdenvertaisuuden tielle”, toteaa Vasemmisto-opiskelijoiden hallituksen varajäsen Noora Nousiainen.

Perussuomalaisten nuorten väittämä nykyfeminismin naiskeskeisyydestä on harhaluulo. Länsimainen feminismi ottaa myös miehet huomioon muun muassa kritisoimalla vain miehiin kohdistettua maanpuolustusvelvoitetta, kannustamalla miehiä aktiivisempaan vanhemmuuteen ja purkamalla epärealistista kuvaa machomiehestä.

Perussuomalaiset nuoret on pureksimatta niellyt uusnatsistisen alt-right-internetyhteisön viestin feminismin perimmäisestä luonteesta. Vasemmisto-opiskelijoiden mielestä Perussuomalaisten nuorten toiminta on itseasiassa transfobista, homofobista ja naisvihamielistä. Perussuomalaiset nuoret on aikaisemminkin kampanjoinut perinteisten sukupuoliroolien ja sukupuoliajattelun puolesta ymmärtämättä, että kyseessä on keinotekoinen ja ulossulkeva määritelmä ihmisyydestä.

“Feminismi tunnistaa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden ja kannustaa monipuoliseen itsetuntemukseen näilläkin elämän osa-alueilla. Parhaimmillaan feministisen näkökulman kautta pystytään vaikuttamaan myös koulukiusaamisen syihin ja ehkäisemään nuorten syrjäytymistä”, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pekka Rantala muistuttaa.

Vasemmisto-opiskelijat vaatii, että Perussuomalaiset nuoret laskee “sinivalkoiset lasinsa” silmiltään näkevämään feminismin edistävän rauhaa ja rakkautta ja osallistuvat aatteen innostamina näihin aitoihin norminpurkutalkoisiin.

Lisätietoja:
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pekka Rantala
puheenjohtaja[at]vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *