Vasemmiston Ahlakorpi ja Laukkanen: Opiskelijoille työrauha!

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi ja Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pinja Laukkanen vetoavat hallitukseen, että se jättäisi koulutuksen ja opiskelijat vihdoin rauhaan ennen kuin se aiheuttaa peruuttamattomia tuhoja. Tiistaina julkaistut selvitysmies Roope Uusitalon ehdotukset opintotuen heikentämiseksi ovat puheenjohtajien mielestä vakava uhka opiskelijoiden toimeentulolle ja koulutuksen yhdenvertaisuudelle.

– Opiskelijoiden tulot ovat jo nyt niin pienet, että niillä hädin tuskin tulee toimeen, ja Uusitalon esitys pienentää niitä yli 100 eurolla kuukaudessa. Ei ole yksinkertaisesti hyväksyttävää, että yksi ihmisryhmä pakotetaan ottamaan velkaa elääkseen. Se asettaa opiskelijat eriarvoiseen asemaan vanhempien varallisuuden perusteella. Lisäksi jatkuva huoli toimeentulosta hidastaa opintoja ja valmistumista, kritisoi Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pinja Laukkanen.

Uusitalon ehdotus sisältää kaksi erilaista mallia opintotuen leikkaamiseksi. Molemmat mallit heikentävät tuntuvasti opiskelijoiden entuudestaan heikkoa asemaa esimerkiksi leikkaamalla opintorahaa, lisäämällä lainapainotteisuutta tai tiukentamalla opintorahan ehtoja.

– Opintorahaoikeuden rajoittaminen kolmeen opiskeluvuoteen tarkoittaisi käytännössä sitä, että maisterin tutkinto on jatkossa rahoitettava lainalla. Hyvin koulutettu työvoima on pitkään ollut Suomen valttikortti kansainvälisessä kilpailussa, eikä meillä ole varaa synnyttää kahden kerroksen koulutusmarkkinoita, jossa rikkaiden perheiden lapset jatkavat huoletta maisteriopintojen pariin, kun muut joutuvat tyytymään alempaan kandidaatintutkintoon, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi muistuttaa.

Puheenjohtajat haastavat kaikki osallistumaan Helsingissä 9.3. järjestettävään opintotukimielenosoitukseen opiskelijoiden toimeentulon ja tulevaisuuden puolesta!

Lisätietoja:
Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi, 040 545 4753
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pinja Laukkanen, 040 140 2229

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *