Tekoja, ei puheita – naistenpäivä ei riitä!

KANNANOTTO

Vapaa julkaistavaksi

 

Vasemmisto-opiskelijat – Vasop ry on järkyttynyt naisiin kohdistuvan väkivallan määrästä ja riittämättömistä toimista väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Vasop vaatii, että seuraavalla hallituskaudella turvakotien määrää lisätään ja niiden rahoitus turvataan. Istanbulin sopimuksessa olevat velvoitteet tulee täyttää välittömästi, ja lainsäädännössä raiskauksen tunnusmerkistöön tulee saada suostumuksen puute.

Suomalaisista naisista 30 prosenttia on kokenut entisen tai nykyisen kumppanin heihin kohdistamaa fyysistä tai henkistä väkivaltaa. Tämä ei ole kuitenkaan koko totuus, sillä suurin osa väkivallasta jää neljän seinän sisälle pimentoon. Perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan vain 10% puolison naispuoliseen kumppaniin kohdistamasta väkivallasta tulee viranomaisten tietoon.

Suomessa koti on naiselle vaarallisin paikka. Suomalaisen naisen riski kuolla oman puolison käden kautta on yli kaksinkertainen verrattuna muihin Pohjoismaihin. Suomalainen asenneilmapiiri naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kohtaan on todella huolestuttava niin tavallisen kansalaisen kuin viranomaisten suhtautumisen osalta. Väkivallan kierre on saatava katkeamaan.

Amnestyn Suomen osaston tekemässä kyselyssä kaikki puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta kannattivat Istanbulin sopimuksen edellyttämän toimeenpano-ohjelman ja rahoitussuunnitelman laatimista. Vasop vaatii, että sanat muutetaan teoiksi ensi hallituskaudella.

 

Lisätietoja:
Pinja Laukkanen
puheenjohtaja
040 140 2229
puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *