Kannanotto: Joustavalla opiskelulla mahdollisuuksia perheellisille

Kannanotto
Vapaa julkaistavaksi

Vasemmisto-opiskelijat haluaa kiinnittää kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä huomiota perheellisten opiskelijoiden mahdollisuuksiin suorittaa opintoja. Vasop katsoo, että lapsen oikeus hoivaan edellyttää myös korkeakouluilta ja opiskelijajärjestöiltä erityishuomiota perheellisten opiskelijoiden arkeen.

Monissa korkeakouluissa mahdollisuudet suorittaa opintoja ovat edelleen liian joustamattomat ja toisaalta päivähoitojärjestelmä ei vastaa lyhytaikaisiin tarpeisiin saada lapsi hoitoon.

”Sähköisten tenttimahdollisuuksien lisääminen vapauttaa myös perheelliset opiskelijat suunnittelemaan arkeaan omilla ehdoillaan. Vastaavasti lapsiparkeista on hyviä kokemuksia, kun vanhemmalle tulee tarve hoitaa lyhytkestoisia asioita”, havainnollistaa Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Antti Kettunen.

Vasop muistuttaa myös, että samanaikaisesti tarvitaan valtakunnallisia reformeja, kuten opiskelijaliikkeen viime vaaleissa ajamaa opintotuen huoltajakorotusta. Osa-aikainen opiskelu on tällä hetkellä haasteellista johtuen sosiaaliturvaan sisäänrakennetusta ajatuksesta, että työ, opiskelu ja perhe olisivat toisistaan erillään olevia sektoreita. Vasop näkee, että perustulo olisi omiaan murtamaan näitä keinotekoisia jaotteluja.

Lisätietoa
Antti Kettunen
puheenjohtaja
Vasemmisto-opiskelijat
puh. 044-0763351

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *