Opiskelija- ja nuorisojärjestöt: Rakkautta, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoinen avioliittolaki

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt osallistuvat lauantaina 30.6. Helsinki Pride -marssille. Järjestöt haluavat muistuttaa jokaisen oikeudesta olla oma itsensä ja oikeudesta myös iloita siitä, mitä on.

”Helsinki Priden teemana tänä vuonna on tila. Haluamme jokaiselle tilaa itsensä toteuttamiselle. Haluamme tilaa, jossa saa olla oma itsensä ja jossa moninaisuus saa kukkia mahdollisimman vapaasti. Moninaisuutta kunnioittavassa tilassa kaikkien on hyvä olla”, järjestöjen puheenjohtajat muistuttavat.

Järjestöt ovat seuranneet huolestuneina eräiden muiden maiden kehitystä, joka on kulkenut ihmisoikeuksia polkevaan suuntaan. Esimerkiksi Pietarin kielto levittää homoseksuaalista ”propagandaa” tai Baltian maiden Pridet, jotka marssitaan poliisivartiossa väkivallan pelon takia antavat surullisen kuvan naapurimaidemme ilmapiiristä.

”Nämä kehityskulut on saatava käännettyä. Ihmisoikeudet eivät ole ehdollisia. Tuemme muiden maiden opiskelijoita näiden työssä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien hyväksi. Suomen ja Euroopan unionin on oltava valmiina nostamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet esille keskusteluissa niin Euroopan sisällä kuin laajemminkin ulkopolitiikassa”, vaativat puheenjohtajat.

”Vaikka Suomessa saammekin marssia rauhassa, ei tilanne ole täälläkään ruusuinen. Ihmiset asetetaan edelleen eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntautumisen pohjalta. Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa rakkaus ei ole tasa-arvoista. Kannustammekin eduskuntaa käsittelemään lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista mahdollisimman pian. Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden kannalta lakialoitteen käsittelyssä on vain yksi toimintavaihtoehto: hyväksyminen”, puheenjohtajat kiteyttävät.

Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS, puheenjohtaja Anna Ingman, 044 2778 669
Keskustan opiskelijaliitto, varapuheenjohtaja Jirka Hakala, 044 0579 995
Liberaalit Opiskelijat LSK, puheenjohtaja Matias Kallio, 040 8423 928
Svensk Ungdom rf, puheenjohtaja Niklas Mannfolk, 044 3714 176
Sosialidemokraattiset Nuoret, puheenjohtaja Joona Räsänen, 050 5475 590
Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry, puheenjohtaja Sarita Niemi, 045 112 9299
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, puheenjohtaja Aleksej Fedotov, 040 9618 847
Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, puheenjohtaja Elin Blomqvist, 050 3891 000
Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry, puheenjohtaja Jenni Parpala, 044 9990 354
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry, puheenjohtaja Jarno Lappalainen, 044 906 5007
Vasemmistonuoret ry, puheenjohtaja Li Andersson, 040 5088 697
Vasemmisto-opiskelijat ry, puheenjohtaja Milla Jurva, 040 5496 038
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry, puheenjohtajat Aleksi Laine, 040 527 0454 ja Hanna Hakko, 050 3040 180

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *