Korkeakoulutuksen leikkaukset riittävät jo

Vasemmisto-opiskelijat ei kannata viiden opiskelijajärjestön vaatimia lisäleikkauksia korkeakoulujen aloituspaikkoihin.

Lisäsäästöjä tavoittelevat leikkaukset heikentäisivät entisestään nuorten mahdollisuuksia kouluttautua haluamilleen aloille kohtuullisten matkojen päässä kotoaan. Korkeakoulutuksen jatkuva keskittäminen johtaa suppeaan ja yksikulttuuriseen tapaan järjestää opetusta vain ylisuurissa yksiköissä.

Säästöjä ei pidä toteuttaa enempää koulutustarjonnan kustannuksella. Nyt suunniteltujen leikkausten seurauksia on arvioitava ennen mahdollisiin lisäleikkauksiin ryhtymistä. ”Säästökohteita täytyy etsiä esimerkiksi paisuneista markkinointibudjeteista ja ikuisuusprojekteiksi muodostuneista tietotekniikkahankkeista”, ehdottaa Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Milla Jurva.

Korkeakoulu-uudistus, joka toteutetaan säästöt kärjessä, on tuomittu epäonnistumaan. Toisin kuin lisäleikkauksia vaativissa järjestöissä, Vasemmisto-opiskelijoissa ei uskota aloituspaikkaleikkausten parantavan koulutuksen laatua. Lisäksi vaatimus aloituspaikoista laatuun tehtävistä tulonsiirrosta on lyhytnäköinen, elitistinen ja pohjaa oikeistolaiseen enemmän paremmille -periaatteeseen.

Koulutuksen laatuun voidaan panostaa korkeakoulujen sisäistä ja välistä yhteistyötä, autonomiaa sekä demokraattisia rakenteita vahvistamalla. Automaatiojäsenyyden tuominen ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntiin parantaisi opiskelijoiden mahdollisuutta vaikuttaa koulutuksen laatuun sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla.

Lisätiedot: Milla Jurva, puheenjohtaja, Vasemmisto-opiskelijat ry 0405496038, puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *