Vasemmisto-opiskelijoiden tavoitteita läpi SYL:n liittokokouksessa

TIEDOTE
19.11.2011
Vapaa julkaistavaksi heti
Vasemmisto-opiskelijat ry

Vasemmisto-opiskelijoiden tavoitteita läpi SYL:n liittokokouksessa

Vasemmistolaiset edustajat saivat läpi useita tavoitteitaan Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa Hyvinkäällä 18.–19.11.

Opintolainakirjauksessaan SYL jatkaa opintorahamyönteistä linjaa: opintolainan kehittämisessä keskitytään riskisuojien parantamiseen, eikä kannustinjärjestelmiä kehitetä opintorahapainotteisen opintotukijärjestelmän kustannuksella.

Lisäksi liiton toimintasuunnitelmaan saatiin kirjaukset muun muassa ilmastolain ja lomapankkijärjestelmän edistämisestä. SYL myös sitoutuu ottamaan huomioon perustulon ympärillä käytävän keskustelun laatiessaan näkemystään sosiaaliturvajärjestelmän kehittämisestä.

Hallituksen valinta ei kuitenkaan noudattanut syksyn edustajistovaalien tuloksia. Vaikka Vasemmisto-opiskelijat oli poliittisista ryhmistä ainoa, joka lisäsi paikkojaan vaaleissa, se ei silti ole edustettuna SYL:n uudessa hallituksessa. Henkilövalinnat määräytyivät SYL:lle tuttuun tapaan asiakysymysten sijaan ylioppilaskuntien välisen ja sisäisen valtapolitiikan mukaan.

Vasopin kamppailua radikaalimman opiskelijaliikkeen puolesta ei estetä ylioppilaskuntien valtasuhteita vääristävällä toimintakulttuurilla. Vasemmisto-opiskelijat jatkavat toimintaansa kantaaottavamman opiskelijapolitiikan puolesta ylioppilaskuntien sisällä, välillä ja ulkopuolella.

Lisätietoja:
Milla Jurva, puheenjohtaja
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi
0405496038

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *