Edullinen opiskelijaruokailu on hyvinvoinnin edellytys!

Korkeakouluopiskelijoille tärkeä opiskelija-ateriajärjestelmä on uhattuna viimeaikaisten raaka-aineiden kustannusten merkittävän nousun takia. Järjestelmä perustuu Kelan maksamaan ateriatukeen ja aterian enimmäishintaan. Tällä hetkellä opiskelijaravintoloiden liiketoiminnan kannattavuuden kannalta on painetta molempien nostamiseen. Vasemmisto-opiskelijat vaativat enimmäishinnan korotusta ja ateriatuen merkittävää nostoa.  Kustannusten nousun kompensointi ei saa tapahtua vähävaraisen opiskelijan kukkarolla!

“Ateriatukea on korotettava mahdollisimman pian, jotta opiskelijoiden hyvinvointia ja jaksamista arjessa tukeva järjestelmä pysyy pystyssä”, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Selmi Holopainen vaatii. Opiskelijan arki on kallistunut myös kotiin ostettavien elintarvikkeiden osalta, joten pelkkä enimmäishinnan korotus ei riitä. “Esimerkiksi euron nosto pelkästään aterian enimmäishintaan muodostuu jo merkittäväksi summaksi kuukaudessa eikä taloudellisesti tiukassa asemassa elävillä opiskelijoilla ole varaa siihen”, Holopainen jatkaa.

Vaikka korkean inflaation myötä opintorahaan tehtiin ylimääräinen indeksikorotus, se ei riitä parantamaan jo vuosikausia riittämättömällä tasolla ollutta opiskelijan toimeentuloa. Yksi keino tukalaan tilanteeseen olisi korottaa enimmäishinnan ohella ateriatukea reilusti niin, että opiskelijalounaan hintaa voitaisiin laskea nykytilasta samalla kun ravintolatoiminta tehdään jälleen kannattavaksi. “Tämä olisi keino tukea opiskelijoita tilanteessa, jossa elinkustannukset nousevat yleisesti”,  Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtaja Aku Houttu toteaa.

Opiskelijalle edullinen ateria on merkittävä hyvinvoinnin tuki arjessa, johon kohdistuu paineita muun muassa niukasta toimeentulosta. Tämä on keskeistä pitää mielessä ateriatukijärjestelmän tilannetta pohtiessa. Vasemmisto-opiskelijat vaativat välittömiä toimia opiskelijaruokailun pelastamiseksi!

Lisätietoja:

Selmi Holopainen

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

puheenjohtaja[at]vasemmisto-opiskelijat.fi

p. 045 805 2415

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *