Putinin hyökkäys Ukrainaan on tuomittava yksiselitteisesti

Kannanotto, vapaa julkaistavaksi heti

Vasemmisto-opiskelijat tuomitsee jyrkästi Putinin Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Sotatoimet ovat osoitus Putinin imperialistisesta ja väkivaltaisesta politiikasta, jolle on saatava loppu. 

Demokraattisten valtioiden itsenäiset päätökset turvallisuuspolitiikasta ja liittoutumisesta toistensa kanssa eivät oikeuta sotatoimiin ryhtymistä. Natoa ei siis ole perusteltua pitää tilanteen aiheuttajana, ja Putin yhdessä hallintonsa ja sotakoneistonsa kanssa ovat yksin syyllisiä siihen, että Ukrainaan hyökättiin torstaiaamuna.

“Putin on perustellut hyökkäystään Naton aiheuttamalla uhalla, vaikka lännestä ei kohdistu tällaista sotilaallista uhkaa Venäjää vastaan. Todellisuudessa Putin pelkää demokratiaa, ja siitä tässäkin hyökkäyksessä on kyse”, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Selmi Holopainen huomauttaa.

Osoitamme solidaarisuutemme Ukrainan kansalle sekä venäläisille sotaa vastustaville mielenosoittajille, ja edellytämme samaa tuen osoittamista myös Suomen valtiolta. Kannustamme lisäksi kaikkia osallistumaan huomenna 26.2. järjestettävään poliittisten nuorisojärjestöjen We Stand With Ukraine -mielenosoitukseen.

Lisätietoja:

Selmi Holopainen

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

puheenjohtaja[at]vasemmisto-opiskelijat.fi

p. 045 805 2415

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *