Kannanotto: Kaikki opiskelijat mukaan vastustamaan natseja!

Valitettavasti tänäkin vuonna natsit marssivat itsenäisyyspäivänä. Vasemmisto-opiskelijat kehoittaa kaikkia osallistumaan natseja vastustaviin mielenosoituksiin. Natsien vastustaminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Tämän takia Vasemmisto-opiskelijat esittää, että jatkossa opiskelijoiden monissa kaupungeissa järjestämät soihtukulkueet yhdistettäisiin natseja vastustaviin mielenosoituksiin.

“On järkyttävää ja surullista, että natsit marssivat edelleen Suomessa itsenäisyyspäivänä. Natsien vastustaminen on meidän kaikkien asia, johon toivomme kaikkien osallistuvan. Opiskelijaliike on vahvasti yhdenvertaisuuden, ihmisoikeuksien ja sivistyksen puolella. Tästä syystä olisi vain luonnollista, että opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueet yhdistettäisiin natseja vastustaviin mielenosoituksiin. Tämä olisi konkreettinen keino, jolla opiskelijaliike voisi seistä arvojensa takana”, puheenjohtaja Lauri Linna kehoittaa.

Vasemmisto-opiskelijat näkee, että natsien vastustamisen ei tule olla pienten piirien asia, vaan kaikkien demokratiaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavien ihmisten yhteinen asia. Opiskelijoiden tulisi olla tässä asiassa suunnannäyttäjiä kuten he ovat olleet niin monessa muussakin Suomen historiassa.

“Opiskelijoiden soihtukulkueet keräävät mukaansa ihmisiä juhlistamaan itsenäistä Suomea. Tätä ei voisi tehdä paremmin ja kunniakkaammin kuin yhdistämällä kulkueet natseja vastustaviin mielenosoituksiin. Tällä hetkellä valitettavasti monet joutuvat sen sijaan valitsemaan soihtukulkueiden ja demokraattista ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa oikeusvaltiota puolustavien mielenosoitusten välillä. Tämän ei missään nimessä pitäisi olla tilanne enää tulevina vuosina”, varapuheenjohtaja Joel Lindqvist painottaa.

Lisätietoja:

Lauri Linna
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 0400 403 506
lauri.linna(at)vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *