Yleiskokouksen julkilausuma: Maksuttoman koulutuksen eteen on otettava uusia askeleita!

Vasemmisto-opiskelijat päivitti 19.10. Helsingissä pidetyssä yleiskokouksessa poliittista ohjelmaansa. Vasemmisto-opiskelijat vaatii, että maksuttoman koulutuksen eteen otettava uusia askelia. Vaikka koulutus on Suomessa pääosin maksutonta, järjestelmään sisältyy vielä merkittäviä epäkohtia.

Vasemmisto-opiskelijat vaatii psykoterapeutin koulutuksen siirtämistä julkisesti rahoitetuksi. Nykyisellään psykoterapeutin koulutus on yksi Suomen ainoista terveydenhuollon koulutuksista, jonka kustannuksia valtio ei kata. 

“On täysin sietämätöntä, että psykoterapeutin koulutuksen kymmenien tuhansien eurojen kustannukset jäävät yksin kouluttautuvan maksettavaksi”, vastavalittu vuoden 2020 puheenjohtaja Anna Lemström aloittaa. “Samalla tarve psykoterapeuteille on kuitenkin kasvussa. Esimerkiksi jopa joka kolmas korkeakouluopiskelija kärsii mielenterveyden oireilusta”, hän lisää.

Vasemmisto-opiskelijat vaatii myös avointen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opetuksen tekemistä maksuttomaksi.

“Varsinkin tilanteessa, jossa avoimen väylää ollaan kasvattamassa sisäänpääsyväylänä, on kestämätöntä, että sen opetus on edelleen maksullista. Avoimen väylän merkityksen kasvaminen lyö kiilaa meillä perinteisesti vaalitun maksuttoman koulutuksen periaatteeseen”, linjaa Lauri Linna, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja 2019. Vasemmisto-opiskelijoista avoimen väylällä on paikkansa tienä tutkinto-opetukseen heille, joilla ei ole korkeakoulukelpoisuuden antavaa tutkintoa.

Vasemmisto-opiskelijoiden yleiskokouksesssa valittiin lisäksi uusi hallitus vuodelle 2020 ja hyväksyttiin yhdistykselle uusi strategia, joka luotsaa Vasemmisto-opiskelijoita entistä vaikuttavampaan ja asiantuntevaan toimintaan.

Lisätietoja:

Anna Lemström
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja 2020
puh. 045 6397273
anna.lemstrom(at)helsinki.fi

Lauri Linna
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja 2019
puh. 0400 403 506
puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *