Kannanotto: Ilmastokriisin torjunta on kapitalismia tärkeämpää!

Vasemmisto-opiskelijat muistuttaa, että ilmastokriisin ratkaisemisessa tärkeintä on tehdä kaikkemme elinkelpoisen planeetan puolesta. Tällöin ei ole oikea hetki puolustaa nykyistä talousjärjestelmää kuten monet oikeistolaiset tahot tekevät.

“Ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa tärkeintä on planeetan ja sivilisaation pelastaminen. On vastuutonta sotkea keskusteluun nykyisen markkinatalouden puolustamista. Kyseinen talousjärjestelmä on syy siihen miksi ilmastokriisiin ollaan ajauduttu. Se on uhrattava, jotta elämä maapallolla on tulevaisuudessakin mahdollista”, hallituksen jäsen Tiina Turunen paaluttaa.

Vasemmisto-opiskelijoiden mukaan on ilmastokriisin vähättelyä, jos ei tunnusteta sen torjumisen muuttavan väkisin tapaamme järjestää taloudellinen toimintamme. 

“Me haluamme, että planeetta säilyy elinkelpoisena. Me tiedostamme, että tämä vaatii merkittäviä muutoksia siihen kuinka ihmiskunta toimii. Markkinamekanismit eivät ole vuosikymmenien yrittämisestä huolimatta toimineet ratkaisuna kriisiin”, puheenjohtaja Lauri Linna avaa.

“Jos haluamme säilyttää elinkelpoisen planeetan, meillä ei ole varaa kapitalistiseen talousjärjestelmään. Halusimme tai emme, ilmastoliikkeen on oltava naimisissa sosialismin kanssa, jotta meillä olisi vielä toivoa. Valinta ei ole kapitalismin ja sosialismin välillä, vaan tuhon ja sosialismin”, hallituksen jäsen Turunen summaa. 

Lisätietoja:

Lauri Linna
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi
puh. 0400 403 506

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *