Vasemmisto-opiskelijat: Maksuttomia palveluita ja kohti monikielisyyttä

Vasemmisto-opiskelijat: Maksuttomia palveluita ja kohti monikielisyyttä

Vasemmisto-opiskelijoiden 1.10. järjestetty liittokokous hyväksyi järjestön poliittisen ohjelman. “Koulutus on poliittista” -otsikoitu ohjelma peräänkuuluttaa pienten tuloerojen yhteiskuntaa, jossa hyvinvointi jakautuu tasaisesti. Oman elämän autonomian ja täysivaltaisen aktiivisen yhteiskunnan jäsenyyden mahdollistamiseksi Vasemmisto-opiskelijat vaatii vastikkeetonta perustuloa, maksuttomia julkisia palveluita ja tasa-arvoista koulutusta.

“Tämä on mahdollista jakamalla resursseja reilusti uudelleen. Viimeiset parikymmentä vuotta rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät maksaneet laskun. Nyt tarvitaan panostuksia kaikkien hyvinvointiin”, kommentoi Vasemmisto-opiskelijoiden tuore puheenjohtaja Milla Jurva.

Vasemmisto-opiskelijat haluaa myös viedä kielikeskustelun uudelle tasolle. Pakkoruotsista väittelyn sijaan Vasemmisto-opiskelijat haluaa tehdä yhteiskunnasta aidosti monikielisen mahdollistamalla yleisimmin Suomessa puhuttujen kielten opiskelun toisena kotimaisena nykyisen pakollisen ruotsin tai suomen sijaan. Lisäksi saamen kieltä koskeva kielilaki tulee ulottaa koko Suomeen, sillä suurin osa saamelaislapsista syntyy virallisten saamelaisalueiden ulkopuolella.

Lisäksi Vasemmisto-opiskelijat katsoo, että ylioppilaskuntien tapainen automaatiojäsenyys tulee ulottaa myös ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnille.

“Muutos vahvistaisi opiskelijakuntien edunvalvontaresursseja ja on välttämätön YTHS:n rahoittamiseksi, kun ammattikorkeakouluopiskelijat tuodaan sen piiriin”, sanoo Jurva.

Lisätietoa:
Milla Jurva, 0405496038
Puheenjohtaja
Vasemmisto-opiskelijat ry

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *