Tiedote: Vasemmisto-opiskelijat ottaa vakavasti äärioikeiston uhan tietoturvallisuudelle

Vasemmisto-opiskelijoiden sidosryhmä Vasemmistonuoret tiedotti 12.5., että heidän Facebook-ryhmän jäsenlista on 28.4.2020 vuodettu äärioikestolaiselle verkkosivuille. Lue lisää Vasemmistonuorten tiedotteesta: https://vasemmistonuoret.fi/fi/ajankohtaista/vasemmistonuorten-facebook-ryhman-jasenlista-vuodettu-aarioikeiston-chattiin-ja 

Vasemmistonuorten Facebook-ryhmässä tapahtuneen tietovuodon valossa Vasemmisto-opiskelijat on ryhtynyt toimenpiteisiin oman Facebook-ryhmänsä turvallisuuden paremmaksi takaamiseksi.

“Vasemmistonuorten ryhmässä tapahtunut tietovuoto on järkyttävä esimerkki siitä, kuinka äärioikeisto pyrkii jatkuvasti hiljentämään meidät”, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström sanoo. “Vuoto aiheuttaa ymmärrettävästi pelkoa ja huolta myös meidän jäsenissämme. Nyt on tärkeää, että luomme yhdessä pelisääntöjä, joiden avulla voimme sekä ennaltaehkäistä tietovuotoja että palauttaa turvallisuuden tunnetta”, hän jatkaa.

Vasemmisto-opiskelijat on eilen 12.5. tiedottanut Facebook-ryhmässään listan toimenpiteistä, joiden tavoitteena on parantaa ryhmän tietoturvallisuutta. Vasemmisto-opiskelijoiden Facebook-ryhmä on yksityinen ryhmä, joka on tarkoitettu Vasemmisto-opiskelijoiden jäsenten, läheisten sidosryhmien edustajien ja aktiivisten alumnien keskusteluun ja tiedottamiseen. Ryhmään ei liitetä ketään automaattisesti järjestön toimesta. Ryhmän uusien jäsenten hyväksymiset on toistaiseksi jäädytetty, kunnes listatut toimenpiteet on saatu toteutettua.

Vasemmisto-opiskelijat kuitenkin muistuttaa, että toimenpiteistä huolimatta kaikki verkossa tapahtuva keskustelu on aina potentiaalisesti vuodettavissa. Valitettavasti järjestö ei voi taata Facebook-ryhmässään täysin tietoturvallista keskusteluympäristöä. Rohkaisemme kaikkia käyttämään aina harkintaa keskustellessaan verkkoalustoilla. Lisäksi rohkaisemme jokaista tarkistamaan mitä henkilötietoja itsestään on esimerkiksi Facebookin kautta löydettävissä.

Mikäli epäilet, että Facebook-tilisi on kaapattu, olethan aina pikimmiten yhteydessä pääsihteeriimme (paasihteeri@vasemmisto-opiskelijat.fi), jotta voimme poistaa tilisi ryhmästä.

Lisätietoja:

Anna Lemström
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi
045-6397273


Annis Riekkinen
Vasemmisto-opiskelijoiden pääsihteeri
paasihteeri@vasemmisto-opiskelijat.fi
045-6700825

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *