Kannanotto: Konfutse-instituutti erotettava Helsingin yliopistosta

Helsingin Sanomat uutisoi 29.8.2019 suuresti Helsingin yliopiston yhteydessä toimivasta Konfutse-instituutista. Vasemmisto-opiskelijat vaatii instituutin erottamista Helsingin yliopiston yhteydestä.

“Haastattelussa käy kiistattomasti ilmi, että instituutti toimii – kuten vastaavat Konfutse-instituutit muissakin maissa – Kiinan vaikutusvallan lisäämisen välineenä. Kriittinen keskustelu ei ole niissä suotavaa”, sanoo varapuheenjohtaja Joel Lindqvist.

Konfutse-instituutin erottaminen Helsingin yliopistosta on tärkeää yliopiston tieteellisen uskottavuuden kannalta. Vastaavasti on myös jo toimittu lukuisissa muissa yliopistoissa ympäri maailmaa. Lähimpänä esimerkkinä Tukholman yliopisto on päätynyt lopettamaan Konfutse-instituutin yhteydestään.

“Kansainvälinen tieteellinen yhteistyö on tärkeää. Sen on kuitenkin tapahduttava tieteellisen vapauden ehdoilla. Ei ole hyväksyttävää, että Helsingin yliopiston yhteydessä toimii autoritaarisen valtion ohjailussa oleva yksikkö”, puheenjohtaja Lauri Linna sanoo. “Konfutse-instituutissa tehdään myös arvokasta työtä muun muassa kielten opetuksessa, mutta tiedeyliopiston yhteyteen se ei voi kuulua.”

Lisätietoja:

Lauri Linna
puheenjohtaja
Vasemmisto-opiskelijat
puh. 0400 403 506
puheenjohtaja[at]vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *