Kannanotto: Rasistiset järjestöt on poistettava opiskelijayhteisöjen piiristä

Vasemmisto-opiskelijat tuomitsevat Helsingin akateemisten perussuomalaisten (HAPSU) rasistisen kannanoton, jossa he vähättelevät rodullistettujen opiskelijoiden kokemaa syrjintää ja suoraan kannustavat siihen.

“On järkyttävää, että näin rasistinen järjestö toimii opiskelijoiden keskuudessa. Perussuomalaisten nuorten kannanotot ovat jo pitkään olleet umpirasistisia ja tuomittavia”, toteaa puheenjohtaja Lauri Linna. “On järkyttävää, että tämä järjestö tekee eduskuntapuolueen nuorisotyötä ja saa valtiolta rahoitusta. On hyvä, että järjestö ei saa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalta tukea tai tiloja ja ylioppilaskunta on sanonut ottavansa järjestön kuulumisen ylioppilaskunnan piiriin käsittelyyn. Tällainen rasistinen toiminta tulee sulkea täysin opiskelijayhteisön ulkopuolelle, jotta kaikki voivat kokea opiskelijayhteisön turvalliseksi tilaksi toimia.”

Vasemmisto-opiskelijat vaativat myös muita ylioppilaskuntia ja opiskelijakuntia selvittämään jakavatko niissä toimivat perussuomalaiset ryhmät HAPSUn ja perussuomalaisten nuorten nykyjohdon rasistisen maailmankuvan. “Mikäli jakavat, eivät yhdenvertaisuuteen ja ihmisarvoon sitoutuneet tahot voi hyväksyä tällaisia järjestöjä piirissään. Rasismilla ei tule olla tilaa opiskelijayhteisöissä.”

Lisätietoja:

Lauri Linna
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puheenjohtaja[at]vasemmisto-opiskelijat.fi
puh. 0400 403 506

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *