Vasemmistolainen vaalivoitto korkeakoulujen edustajistovaaleissa!

Vasemmistolaisten listojen periksiantamaton työ opiskelijoiden hyvinvoinnin sekä yhdenvertaisen ja maksuttoman koulutuksen puolesta kantoi edustajistovaaleissa hedelmää. Jokainen asetettu vasemmistolainen lista kasvatti paikkamääräänsä edustajistoissa.

“Korona-aika on monin paikoin syventänyt opiskelijoiden ahdinkoa ja eriarvoisuutta. Sen myötä vasemmistolaisen opiskelijapolitiikan tärkeys on korostunut entisestään. Opiskelijoiden edunvalvonnassa tulee huomioida opiskelijoiden moninaisuus ja tunnustaa koulutuksen itseisarvo sivistyksen kulmakivenä”, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Anna Lemström kommentoi.

Vasemmistolaiset listat nousivat vaalien myötä edustajistojen suurimmiksi poliittisiksi ryhmiksi Jyväskylän ja Turun yliopistojen ylioppilaskunnissa. Näillä paikkakunnilla paikalliset Vivat (Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto & Turun yliopiston vihreä vasemmisto) kasvattivat paikkamääräänsä 60 %.

Kolmas suuri voitto saavutettiin Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa, jossa paikallinen Viva (Itä-Suomen vihreä vasemmisto) peräti nelinkertaisti paikkamääränsä viime kauteen verrattuna.

“Vasemmistolaisten listojen upeiden vaalivoittojen lisäksi vasemmistolaiset opiskelijat pärjäsivät upeasti myös sitoutumattomilla listoilla monilla paikkakunnilla. Koronarajoitusten purkamisen myötä liikkuminen ja fyysinen kohtaaminen ovat helpottuneet eri puolilla Suomea. Vasemmisto-opiskelijat tulee vahvistamaan toimintansa maantieteellistä kattavuutta, jolloin seuraavissa edustajistovaaleissa pääsemme juhlimaan yhä suurempaa vaalivoittoa!”, Lemström jatkaa.


“Ennen kaikkea haluamme kiittää jokaista ehdokastamme ympäri Suomen – vaalivoitto ei tule tyhjästä! Upean tuloksen takana on suuri määrä työtä vasemmistolaisten arvojen esiintuomiseksi, ja erityisesti tahdommekin kiittää listojen aktiivisia vaalipäälliköitä. Yhteistyön ansiosta opiskelijaliikkeen huominen näyttää jälleen hieman valoisammalta”, Lemström päättää.


Lisätietoja:


Anna Lemström

Puheenjohtaja, Vasemmisto-opiskelijat ry.

puh. 045 639 7273

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *