Tiedote: Selmi Holopainen Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajaksi

Vasopin uusi puheenjohtaja Selmi Holopainen (keskellä) sekä varapuheenjohtajat Ilmari Immonen ja Aku Houttu.

Vasemmisto-opiskelijoiden yleiskokous järjestettiin Helsingissä hybridikokouksena 14.11. Yleiskokouksessa muun muassa valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtajisto ja hallitus vuodelle 2022, hyväksyttiin uusi keskipitkän aikavälin taloussuunnitelma sekä keskusteltiin järjestäytymisestä liittomuotoiseksi ensi vuoden aikana.

Puheenjohtajaksi valittiin Turun yliopiston poliittisen historian opiskelija Selmi Holopainen. Holopaisella on kokemusta vasemmistolaista opiskelijapolitiikkaa TYYn edustajistosta Vihreässä vasemmiston edustajana, ja hän on lisäksi Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu. 

“Suomi tarvitsee feminististä opiskelijatoimintaa – se nähdään muun muassa koko opintojärjestelmässä ja opiskelijakulttuurissa kukoistavasta vammaissyrjinnästä, rasismista ja suorituskeskeisyydestä. Tarvitaankin rohkeaa kannanottamista ja vaikuttamistyötä sidosryhmien ja päättäjien suuntaan”, uusi puheenjohtaja Selmi Holopainen linjaa.

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Aku Houttu Helsingin yliopistosta ja Ilmari Immonen Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin jatkokaudelle Meri Kärkkäinen ja Suvituuli Lundmark, sekä uusina Mari Ikonen, Katri Kiurujoki, Aleksanda Laakso, Johanna Laine, Anni-Sofia Niittyvuopio, Susan Seppälä ja Jonne Talonen. Hallituksen varajäseniksi valittiin Susanna Auvinen, Riga Doroci, Sera Heikkilä ja Tiina Toivanen.

“Olen iloinen, että uusi hallitus on monipuolinen. Meillä on mukana opiskelijoita aina pääkaupunkiseudulta Utsjoelle saakka. Myös se, että hallituksessa vaikuttaa niin yliopisto-, ammattikorkea- kuin lukio-opiskelijoita viestii siitä, että Vasop on kaikkien opiskelijoiden järjestö”, Holopainen sanoo.

Lisätietoja:

Selmi Holopainen

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja 2022

puh. 045 8052415

selmi.e.holopainen(at)utu.fi

Anna Lemström

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja 2020-2021

puh. 045 6397273

puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *