Tiedote: Punavihreät vaaliliitot säilyttivät asemansa edustajistovaaleissa

Eilen 4.11.2020 käytiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa (HYY) ja Tampereen ylioppilaskunnassa (TREY) edustajistovaalit. Sitoutumattoman vasemmiston, HYYn vihreiden ja Opiskelijoiden sosialidemokraattisen yhdistyksen (OSY) vaalirengas Maailmanpyörä muodostaa ensi kaudella 20 paikallaan ylivoimaisesti suurimman vaalirenkaan HYYn edustajistossa. Seuraavaksi tulleet aine- ja tiedekuntajärjestötoimijoiden vaalirenkaat HYAL ja HELP saivat kummatkin 12 paikkaa.

Maailmanpyörän vaalirenkaan sisällä HYYssä paikata jakautuvat niin, että Sitoutumaton vasemmisto piti viime vaaleissa saamansa yhdeksän paikkaa, joka on eniten paikkoja mitä lista on historiansa aikana saanut. HYYn vihreät menettivät yhden paikan saaden 10 paikkaa ja edustajistosta viime kaudella pudonnut OSY sai yhden paikan. Sitoutumattoman vasemmiston äänimäärä nousi 60 äänellä.

TREYssä Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto menetti kaksi paikkaa ja sai edustajistovaaleissa kolme paikkaa edustajistoon. Tampereen yliopiston vihreä lista kuitenkin kasvatti paikkamääräänsä kahdella niin, että vaalirenkaan paikkamäärä säilyy samana.

Sitoutumattoman vasemmiston ehdokkaista eniten ääniä sai Jenny Kasango (122 ääntä) ja Tampereen yliopiston vihreän vasemmiston ehdokkaista äänharavaksi nousi Noora Tapio (70 ääntä).

HYYn vaalitulokset löytyvät täältä: http://vaalitulos.hyy.fi/2020/
TREYn vaalitulokset löytyvät täältä: https://trey.fi/edustajistovaalit/tulokset

Lisätietoja:

Anna Lemström
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 045 639 7273
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *