Valitse punavihreä opiskelija edustajistovaaleissa

Opiskelijapolitiikan suunta seuraavalle kahdelle vuodelle ratkeaa edustajistovaaleissa 6. marraskuuta. Vasemmisto-opiskelijoilla on ehdokkaita seitsemässä ylioppilaskunnassa ja yhdessä opiskelijakunnassa. Tavoitteenamme on säilyttää asema suurimpana poliittisena ryhmänä ja haastaa toden teolla sitoutumattomien ryhmien valta. VASOPin valtakunnalliset verkostot, suorat yhteydet päätöksenteon ytimeen ja poliittinen linjakkuus toimivat toivoakseni vaihtoehtona sitoutumattoman ainejärjestökaverin äänestämiselle.

Olemme tehneet erinomaisen kampanjan ja säilyttäneet ehdokasmäärämme kutakuinkin samana, samanaikaisesti kun esimerkiksi Kokoomusopiskelijat menettivät ehdokkaita. Ehdokasmäärän lasku yleisesti on kuitenkin huolestuttava merkki. Syitä on mahdollista löytää paikallisista onnistumisista ja epäonnistumisista, edunvalvonnan näkyväksi tekemisestä sekä opiskelijoiden kiireisyydestä, jossa opiskelijapolitiikkaa ei priorisoida kovin korkealle. Asiaa sivusi myös vastikään julkaistu opiskelijabarometri.

Vasemmisto-opiskelijat on kuluneen kahden vuoden aikana tehnyt hartiavoimin töitä opintotuen heikennysten ja koulutuksen maksullistamisen torjumiseksi. Opintotuen suhteen olemme vaatineet yhdessä ViNO:n kanssa perustuloa koko 2000-luvun ja asia on nousemassa nyt toden teolla opiskelijaliikkeen agendalle. Maksuttoman koulutuksen tiimoilta olemme pitäneet esillä avoimen yliopiston merkityksen korostumista, maksullisten filiaalien asemaa Suomessa ja EU-/ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden maksukokeilun päättämistä koulutuksellisen tasa-arvon ja Suomen kansainvälistymisen nimissä.

Paikallisesti olemme puolustaneet voimakkaampaa kuntavaikuttamista, edunvalvonnan resursseja, ylioppilaslehtien autonomista asemaa, hallinnon avoimuutta ja demokratiaa ja eettisesti oikeudenmukaista sijoitustoimintaa.

Sillä on väliä, kuka etuasi valvoo. Äänestä!

Antti Kettunen

Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *