Vasemmisto-opiskelijat on mukana kampanjassa, joka vaatii translain kiireellistä uudistamista!

Translakikampanjan taustalla olevat Seta ja Trasek kutsuivat monia tahoja mukaan kampanjoimaan itsemääräämisoikeuteen perustuvan translain puolesta. Kampanja vaatii translakia, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia, kehollista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta. Vasemmisto-opiskelijat on sitoutunut järjestön aikaisempien linjausten mukaisesti tukemaan kampanjan tavoitteita. Kampanjan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen:

  • perustuu omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan
  • ei vaadi todistusta lisääntymiskyvyttömyydestä
  • on mahdollista myös alle 18-vuotiaille.

Pelkkä räikeimmän ihmisoikeusloukkauksen – sterilisaatiovaatimuksen – poistaminen tai lain nimen muuttaminen eivät yksistään riitä. Juridisen sukupuolen korjaaminen tulee perustua omaan ilmoitukseen eikä edellytyksenä tule olla psykiatrista diagnoosia tai sitä, että henkilö todistaa olevansa steriili tai muuten lisääntymiskyvytön.

Lisätietoa kampanjasta, sen tukijoista ja tavoitteista: https://www.translaki.fi/2018/03/20/ihmisoikeus-ja-kansalaisjarjestot-mukana-vaatimassa-translain-uudistusta/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *