Powerpointeja ja hallintokreboja

Vasemmisto-opiskelijoilla menee lujempaa kuin koskaan; pääsihteerinämme alkukeväästä aloittanut Jussi Nuortimo on tarttunut urakkaan hihat heiluen. Viikonloppuna järjestetty Punavihreä kansainvälisyysseminaari olikin loistava osoitus Jussin laajasta kontaktiverkostosta ja organisointikyvyistä.

SYL:n hallituksen jäsen Niina Jurva avasi seminaarin puhumalla vaikuttamisesta European Students’ Unionissa (ESU) ja erityisesti ESU:n tulevan liittokokouksen sisällöstä sekä eurooppalaisen koulutuspolitiikan isoista rakenteista ja toimijoista. Jurvan powerpointien jälkeen osallistujia hemmoteltiin Matti Niemen demarianekdooteilla ja sosiaalisen Euroopan rakentelulla. ViSiOn kouluttaja Taru Anttonen päätti alustusten sarjan kertomalla Vihreiden nuorten kansainvälisestä yhteistyöverkostosta FYEGistä. Työpajoissa hahmottelimme vastaavanlaista verkostoa myös vasemmistolaiselle opiskelijatoiminnalle ja päätimme aloittaa yhteydenpidon ruotsalaisen VSF:n kanssa.

Vuoden toinen iso projekti on toisen asteen koulutuksen uudistamista koskevan ohjelman valmistelu. Vasemmisto-opiskelijat näkee isoina kysymyksinä esimerkiksi ylioppilaskirjoitusten tulevaisuuden, oppimateriaalien maksuttomuuden ja open sourcen, toisen asteen koulutuksen saavutettavuuden ja demokraattisten rakenteiden vahvistamisen – vain muutamia mainitakseni.

Elokuun puolivälissä tulemme järjestämään koulutus- ja ideointitilaisuuden edustajistovaaleja silmälläpitäen ja syksyllä on luvassa entistäkin spektaakkelimaisempi vaalikampanja, jossa paikalliset aktiivimme tekevät tärkeimmän työn. Valtakunnallisessa vaalityössänme panostamme ehdokkaiden kouluttamiseen, kampanjoinnin mahdollistamiseen ja toiminnan laajentamiseen uusille paikkakunnille. Erinomaisena esimerkkinä voidaankin pitää viime vuonna toimintansa aloittanutta Savonlinnan Vasemmistonuoret ja -opiskelijat ry:tä, jossa aktiivit pyörittävät monipuolista toimintaa kuukausittain.

Hallitus arvuutteleekin jo kuumeisesti, muuttaako vasemmistolainen opiskelijatoiminta seuraavaksi ronskeista jäsenmaksukorotuksistaan tunnettua VYY:tä vaiko sittenkin maksuttomuusvaikuttamisen mustaa lammasta LTKY:tä?

Tulemme myös uudistamaan Vasopin 2000-luvun alussa lanseerattua visuaalista ilmettä ja suunnitteilla on myös ainakin tarrojen ja kampanjatuotteiden tilaaminen. Hallitus ottaa vastaan hyviä iskulauseita, joten ei muuta kuin näppikset sauhuamaan!

Ps. tulemme bloggaamaan jatkossa viikoittain, joten mikäli olet kiinnostunut julkaisemaan tekstisi tällä alustalla, ota yhteyttä pääsihteeriin.

Antti Kettunen

Kirjoittaja on Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *